HMC web

Samen werken aan beter samenwerken

Groepen of teams van samenwerkende mensen verschillen qua persoonlijkheid, maar moeten wel allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan en samen dezelfde deur door kunnen.

Dat betekent dat de samenstelling van teams en de samenwerking binnen teams dus ook meer aandacht behoeft. U heeft als manager ongetwijfeld de nodige vaardigheden om uw baan in te vullen. De strategie en de gewenste competenties zijn bepaald. U denkt dat u steeds de juiste persoon op de juiste plek heeft. De interactie van een individu met zijn directe omgeving kan er echter toe bijdragen dat die plek die juist leek toch minder effectief blijkt. Het kan ook in de loop van de tijd minder effectief worden.

Al deze aspecten kunnen uiteindelijk tot gevolg hebben dat de productiviteit van het team afneemt en een gevoel van werkdruk en gebrek aan energie toeneemt. Door deze factoren kan het ook leiden tot een verhoging van het ziekteverzuim.

Samen met u en uw teamleden werk ik graag aan de optimalisering van de samenwerking. En als het nodig is, zoeken wij ook samen naar andere oplossingsmogelijkheden.

Wellicht vindt u dit boek interessant om te lezen:
wie heeft mijn kaas gepikt?